20120801

Please don't die//Mati itu pasti.

Why so serious?


Semuanya bermula dengan Aina.Aina telah terbaca satu artikel di mana ada seorang hamba Allah yang tidak tenang selepas kematiannya kerana laman sesawang(ke laman sosial?) kepunyaannya.Aina mula risau.Seperti biasa,MissShakeItRight kalau shaking shaking akan berjangkit kepada orang lain.

Pernah terfikir tak,kalau kita mati,macamana dengan fb blog tumblr twitter high5 google+ friendster myspace instagram ym msn zalora...zalora eh?

Aina predict,kalau dia takde(nak guna mati but it's just too harsh) dalam masa terdekat ni,mungkin akan ada orang post kat wall fb dia "rindu nak makan cupcakes kau".Tapi sebenarnya tak pernah rasa lagi cupcakes dia.Macam mana nak rindu tu?

Kehilangan itu memang sakit.Tapi detik-detik kehilangan itu lagi sakit.Contohnya,hari ini awak beli baju raya colour biru,matching dengan pasangan.Ewah.Lusa pada pukul 9 pagi,baju raya itu akan hilang sebab lepas basuh,sidai kat ampaian,sampai malam lupa nak ambil,pukul 9 tengok dah takde.Mungkin akan sedih campur marah tapi macam mana pulak kalau 10 minit selepas beli tu,awak tahu baju itu akan hilang lusa, Tak boleh nak buat apa.Baju tu memang akan hilang.Alaaa...susahnya guna contoh baju ni.Takpelah.Baju tu tak hilang.Jadi awak boleh guna baju raya tu matching dengan pasangan.Semoga berbahagia selamanya.

Okey.Contohnya Bieber akan pergi buat selamanya pada hari Isnin jam 9 pagi.Salina tahu tapi dia tak dapat nak buat apa-apa sebab Bieber terlalu jauh dan kalau nak peluk pun tak boleh sebab bukan muhrim. Sekarang hari ahad,malam.Salina tak dapat tidur mengenangkan nasibnya selepas ketiadaan Bieber.Menangis.Meraung.Peluk laptop.Menghitung detik-detik waktu kehilangan.Masa sahur,Salina takde selera nak makan.Termenung dan tertidur.Sedar-sedar pukul 9.30 pagi.Bieber dah takde.

Konklusinya,saya faham awak tak faham.Takpelah.Saya pun tak tahu macam mana nak fahamkan.Cuma nak cakap detik kehilangan itu lagi sakit daripada kehilangan.


Jadi,mari anggap ini entri terakhir sebelum saya meninggalkan dunia ini.

Daku terfikir. Ewah daku tuuuuu
Siapa datang masa pengebumian? Menangis ke diorang? Balik kubur diorang buat apa? Macamana kawan-kawan fb tahu? Siapa bagitahu? Ramai tak orang yang post "Sedih.Al-Fatihah" dan sewaktu dengannya? Kawan-kawan di alam maya sedar tak kehilanganku? Orang-orang yang follow blog ni? Cikgu-cikgu sekolah? Diorang ingat lagi ke pada diriku? Macamana cara diorang nak ingat tu? "Yang cantik-cantik tu hahh.." atau "Yang tett tooottt teeeetttt.." maklumlah,bukan orang famous.Macam mana pulak dengan my stalker?Mesti sedih dah takde update.

Kawan-kawan yang ada blog,diorang post tak satu post special untukku? Take note-lah please.
SILA BUAT SATU POST YANG ANDA AKAN TULIS(TYPE) SELEPAS KEPERGIAN SAYA.

Selepas 1 tahun.

Ada tak orang update status kata "I miss you." "Wish you were here." ? Selepas 1 tahun rasanya tak mustahil.

Cuba lihat lagi ke hadapan.

Selepas 10 tahun.

Ada tak orang update status kata "10 tahun berlalu.Kau tetap dalam ingatan." "Ku namakan anakku dengan namamu.Pengganti penguat semangatku." "Kau tak sempat melihat aku mengurut si MissWorld."
eh?

Not everyone good at remembering things. Especially numbers. So i don't expect much. Normallah kalau orang lupa kita selepas 10 tahun tanpa kewujudan kita melainkan kita betul-betul bermakna dalam hidup orang itu. Kawan sekolah rendah pun dah lupa,you expect someone to remember you after you left for 10 years?

Unless you're really special.

So sekiranya diri ini pergi selepas habis menaip entri ini,
My beloved family,you're the greatest gift I got from Allah.
Cousins,aunties and uncles,thank you for all your jokes laugh food duit raya. xoxo
Friends,we're like sisters and brothers with different parents.
Teachers,you're one of the reasons I survive in abc's and numbers.
PTPTN,tolong halalkan pinjaman saya boleh? *mata love love* *mata kaca-kaca*

To my crush,

I'd love to dedicate this song for you.Please change;

boyfriend=girlfriend
hey girl=hey boy
gentleman=sweetheart
Buzz lightyear=Barbie Doraemon


Your profile views akan berkurang.My bad.

To my future husband,this is one of the songs i would love to dedicate to you

Nampaknya,tak sempat saya nak upload gambar kita bersama dalam instagram with the caption 
"Our first tarawikh together."

LOLOLOLOLOLOL.Nak meninggal pun boleh fikir macam tu ke -__-

Eh tapi belum habis lagi.

To my secret admirer,this song is for you.


LOLOLOLOLOLOLOL.
Ok.Tapi ini serius.To my secret admirer,please tell me.I need to know who you are.I know it's hurt. I'll help you to forget me.

Serius.
*muntah*
Takde sebab nak ada secret admirer.

Tapi kalau ada macam mana?Mehehehehehehehehehehehehehe.

Eh selamat berpuasa dan selamat hari raya aidilfiri.Maaf zahir dan batin.


Insaf.Maafkan saya.




Sticknote;
Please,miss me.






3 comments:

Syafiq Sarkawi said...

Thats why facebook aku kosong je. dan twitter aku private, jadi hanya orang tertentu boleh view tweets. blog memang untuk umum. so aku dah set.

Farah Adilah said...

ohh. ada rasa something dalam hati.

daly said...

syafiq;aku try nak private tweet but at the end uprotected kan balik sebab susah.kadang2 ada org terunfollow.dah aku mention diorg tak reply.twitter should upgrade their system.

farah;it's better be good.