20100727

H3P6...Satu kelas,23 rasa.

Orang yang tak pernah masuk matriks,mesti tertanya-tanya,apa tu H3P6?Nama acid apa tu?Hydrogen phosphate ke?SALAH!

H3P6 stands for HAYAT 3 PRAKTIKUM 6.Kira macam nama kelaslah..Kelas dahlia,zamrud,emas,delima,intan..Dalam HAYAT 3,adalah dalam 7-8 praktikum.Bila waktu kuliah,semua praktikum masuk dalam satu dewan kuliah.Macam dalam filem tu..Banyak kerusi...ramai orang...masa nilah masa nya nak usha2..wakaka!

Masa lecture maths,sebenarnya semua orang mesti concentrate,tapi lecture maths selalu berlangsung dalam dewan kuliah(DK) satu,so meja dia agak kecil dan uzur..suara lecturer pulak bagaikan mendodoi-dodoi diriku terutama sekali waktu pagi yang dituruni hujan lebat..Pehh..masa tu,cikgu tengah terangkan binomial expansion kat depan,mataku dilayari katil dan bantal..

Oklah..takde cerita best dalam dewan kuliah..melainkan,bila semua senyap,sorang terbersin.Dan bila semua tengah concentrate,sorang bagi jawapan dengan begitu semangat dan suara yang lantang.Tepuk-tepuk tangan semua!


Location:DK2 (best sikit,meja ok,boleh buat nota lawa sikit..tapi kalau dah ngantuk..nota pun....faham-fahamlah)


H3P6
1.Daly the hottie(heheh)
2.Kak meera
3.Mira
4.Hana
5.Amy
6.Najwa Azmi
7.Najwa lagi satu
8.Kina
9.Fatin(Fibi)
10.Fatin lagi satu
11.Mai macamliriksepupuku
12.Ain
13.Shikin
14.Atikah
15.Shahira
16.Shahira lagi satu
17.kak fazaliza
18.farah
19.winnie
20.wanting
21.teik siang
22.iwan
23.amir

Hah!cukup tak?Hope cukup lah..

Mari kita mulakan...
Daly the hottie...itu saya saya saya!!Mana dapat hottie tu?Entahlah..tiba-tiba je terbit di bibirku ini...
Paling best sekali adalah waktu kelas dinamika dan bio practical..
Kelas dinamika ni is like a grooming class for us.So,pada satu kelas dinamika,cikgu panggil Amir dan Fatin untuk demonstrate...Wahh...sangat best..gelak sakan...So sweet..Wey,tak tahu lah nak explain apa yang best dan sweet dan release segala stress masa kelas dinamika tu...Ish,susahlah..Faham-faham sendirilah...Diorang memang sweet couple..Gossip je..hehehe..Eh tapi kalau betul best jugak kan?Nanti diorang kahwin,kitorang semua datang ke pantai timur..nanti diorang ada anak banyak,tutup pintu bila diorang datang raya rumah,sebab nanti banyak nak bagi duit raya..Eh,dah melalut dah..Sorry amir..fatin..Heheh..

Bio practical pada awal-awal minggu,pehhh memang stress gila..Guna microscope..Lukis-lukis cell semua...Arrrggghhh!!!Rasa macam nak juling biji mata lukis cell bulat-bulat kecik..Aduhh..Tapi selepas tamatnya chapter tu,bio practical classes became more interesting.Kitorang ada kene test darahlah..Boil liver lah..Eh,bestlah..Susah nak explain..Nanti bila u oll semua masuk matriks or buat foundation nanti,korang buatlah(kalau korang dah tua,nak buat macam mana)..Memang best..Paling best part meniru nak buat report..Itu paling best..Lagi best bila jadual waktu untuk hari jumaat dah ubah,macam memang sesuai dan nak bagi peluang kitorang siapkan report pada masa gap tu..And next week..BEDAH TIKUS!!!!

Apa lagi ye..

Oh ya..bi classes.
Untuk speaking quiz,teacher buat macam MUET test.Wahhh..first sekali,duduk,nervous gila.Sampai semua isi tak terkeluar untuk di-elaborate kan.Quite tough bagi orang yang tak selalu speaking London walaupun dah tercampak ke London Malaysia ni hah.Jadi,adik-adik sekalian,akak nak pesan,wah.. akak u..If your english skills still not good enough,time tunggu result SPM better take english class coz MUET tu penting untuk masuk universiti.Kalau adik-adik sekalian nak jadi doktor,sekurang-kurangnya,adik-adik mesti dapat band 5.Akak rasalah.Akak pun kurang pastilah adik-adik.

Ye adik-adik sekalian..Akak nak layan novel jiwang pulak.Akak tinggalkan adik-adik dengan gambar-gambar sewaktu larian KAKOM matriks akakkkkkk..


Kami dah tunggu lama dah..Tapi tak start-start jugak.



Kak Afina dah penat dah..


Adz hilang lagi..



4 comments:

NuMeeQah said...

how can my name KAK MEERA?? hahaha

daly said...

sedarlah..mu tua setahun dari kami..haha

. aina said...

haha kakak dal ahah!

Tears Breaker said...

gamba x leh blah seyh!! nak gak letak mke stgh x cun. hahaha