20100503

Tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa yang tahu.

Semangat tak??Semangat!Semangat!

HUHU.Dah tak sedih dah.Biasalah.Drama sebabak.Seperti Nur Amina terpaksa berkahwin dengan Adam dalam Nur Kasih dan kemudian Adam meninggalkannya di airport terkontang kanting dan Nur Amina pergi ke UIA menyambung pelajaran dalam bidang arkitek dan tiba-tiba Ikram datang mintak nombor telefon dan satu hari si abang ipar,Aidil datang memberi ceramah tentang perkahwinan yang tak stabil dan belanja Nur Amina makan sebab Nur Amina dah lama makan roti gardenia je sebab duit tak cukup sebab tak bagitahu mak bapak Adam tinggalkan AKUUU!Eh salah pulak.Tapi akhirnya,Adam kembali ke Malaysia untuk bersama semula dengan Nur Amina setelah melihat Nur Amina lawa dan kerja sebagai arkitek dan akhirnya they live happily ever after setelah kematian isteri nombor dua Adam.

Jadi kesimpulannya,saya akan ke Malacca Matriculation College(sedapkan hati,sedap namanya).Mungkin ada hikmahnya.Mungkin ada mamat hensem kat sana.Mungkin jugak nanti pass dengan flying colours 3.979.Nanti boleh pergi Sukma.Mungkin prep dia tak lama sangat.Mungkin washing machine dia baru.Mungkin toilet dia dah repair.Mungkin bangunan dia dah cat warna pink.Mungkin katil dia baru.Mungkin padang dia lawa.Mungkin kalau pergi Uitm nanti kena tendang.

Jadi korang,pergi matriks ke asasi???Wey,pergi matriks wey.Tapi kan korang yang cakap
"Sepupu aku masuk matriks dapat 3.8,dapat fisioterapi,apa cerita?"
"Sepupu aku 10A,tak dapat bawak.Mesti kena lelong."
"Sepupu kite tak pernah dapat pointer 4."
TAPI,ITU SEPUPU KORANG.BUKAN KORANG.CUBA FIKIR,ANTARA SEPUPU KORANG DENGAN KORANG,SIAPA LEBIH LAWA?Eh eh.Salah salah.

Meh sini kepada yang nak pergi Asasi,aku nak takutkan korang sebagaimana aku tertakut dengan korang.

Korang boleh kena tendang wey.Aku pergi matriks sebab aku tahu aku agak lembab dan bila masuk asasi nanti semua orang pandai aku terpinga-pinga tak mahulah.Tapi cuba korang fikir,korang dah lah pandai,masuk matriks mesti korang femes nanti.Nanti boleh eksen.

"I dapat 10A.You pulak?"
HAHAHAHAH.

Pergi matriks wey.Setahun je.Tolak cuti raya cuti krismas cuti deepavali cuti pensyarah sakit,senang cerita,tak sampai setahun pun.

Ni nak tanya sikit ni,ubat jerawat apa nak pakai ni nak hilangkan satu yang besar ni dengan pantas berkesan?NAK KENA AMIK GAMBAR NI NAK PERGI LONDON!

Oh ya,sebelum terlupa,kita akan jumpa Pak Tam!PakTam.Tak ingat ke?


BTW,ini asrama perempuan.
Rizvan Khan says:Don't die!Don't die!Don't die!

4 comments:

izzahazira said...

pakai colgate. dolly! dolly kata "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" dolly guna colgate macam kita. nanti kim salam pak tamm. bila sampai sana, amek gambar manyak manyak. sebab i ta pernah pergi london. jakun nihhhh. nnt naik menara taming sari, amek gambar dari atas. u mesti nampak kampung halaman u yang tersergam indahh. jangan lupa minum gain weight ye. macam macam aku pesan nihh. macam kau nk pergi melancungg pula..

adlyn zuraimi said...

good luck dal :))kau buat aq takut je amek asasi ni hehe. gonna miss u a lot more. nnt, lau pegy kl bole ahh jenguk2 aq. hehe

einaKAMI said...

mcm rumah kos rendah je dal hostel ko.

daly said...

izza;kenapa kene minum gain weight?bukan setakat kampung halaman,nanti bile i naik je,i call u,u kene ikat reben kat tudung u,supaya i ley nampak.

adlyn;haha.memang niat menakutkan ko pun.insya-Allah,bile aku dah ade lesen lembu nanti,aku datang melawat ko ek.lembu2 sekarang tgh makan rumput.gred a+ punye rumput.jgn takut2.mane2 pun same.convent kan boleh!

eina;rumah kos rendah ekk...rumah kat kampung pun x camni kot..hahahahaha.xpe2..ade washing machine.harap2 kat dalam,dah repair le.kalo tak,memang aku tidur kat padang je le..padang lagi lawa..hahaha